Otroligt saftigt och riktigt gott tunnbröd som passar till dem flesta rätter. I traditionellt bakar detta bröd utan fyllning men testat med västerbottenost och persilja och serveras fetaost, mozzarella dipp. Åh den blev magiska gott rekommenderar STARK att test.

Recept för 4-6 portioner

2,5 dl mjölk fingervarmt

1,5 dl vatten

1 msk torr jäst

1 msk strösocker

7,5 dl mjöl

1 tsk salt

Fyllningen

2 dl västerbottenost

0,5 dl persilja.

Pensla

4 msk smör

2 msk finhackad persilja

Så här gör du

Blanda i en skål mjölk, vatten, jäst och socker. Rör runt lite och låt vänta 5 minuter. häll ner mjölet och salt. Blanda med slev tills allt går ihop. Knåda degen på en mjölad köksbänk och låt jäsa 20 minuter. Dela den i tolv degknyten och låt vila 10 minuter. Kavla bollarna runt som bilden och fylla i ost och persilja blandningar.Rulla igen som boll och vila 10 minuter. Kavla bollarna försiktigt och stek bröd med torr stekpanna ca 2-3 per sida. Pensla med smält smöret och persilja. Servera gärna med fetaost och mozzarella dipp. åh sååå himla gott.

Recept för fetaost och mozzarella dippen

150 g fetaost

125 g mozzarella

zest från en citron

1 msk dill

1 msk honung

2 msk créme fraîches

3 msk vatten.

Lägg allt i en matberedare och mixa fint. Häll i skål och servera med bröd.