Aubergine röror med 2 olika smaker

Kök

Nordisk

Tid

60 min

Portioner

6

Svårighet

Enkel

Godaste röror som passar till grillen , bröd och bara dipp

Instruktioner

Otroligt goda röror som passar till grillat, bröd eller som dipp
En av de bästa sakerna med sommaren är att få tillbringa tid med nära och kära – och njuta av riktigt god mat.
De här auberginerörorna är inte bara enkla att göra, de är också himla goda! Perfekta att ställa fram till grillmiddagen, ta med till picknicken eller bara njuta av med ett gott bröd.

 

Recept 1: Krämig aubergineröra med vitlök och majonnäs

Ingredienser:

600 g aubergine

2 msk majonnäs

1–2 vitlöksklyftor (finrivna eller pressade)

2 tsk vitvinsvinäger eller citronsaft

1 msk olivolja

Salt och svartpeppar, efter smak.

Garnera

2 stora gul lök att garnera röran vid servering

 

 

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°C.

  2. Dela auberginerna på längden och lägg dem med snittytan uppåt i en ugnsform. Ringla över lite olivolja och krydda med salt och peppar.

  3. Klä formen med bakplåtspapper under (för att slippa disk) och rosta auberginerna i mitten av ugnen i ca 35–40 minuter, tills de är riktigt mjuka.

  4. Ta ut och låt svalna en stund.

  5. Skrapa ur fruktköttet med en sked och hacka det fint.

  6. Blanda ihop det hackade fruktköttet med majonnäs, vitlök, vinäger, olivolja, salt och peppar.

  7. Ställ röran i kylen i minst 30 minuter – den blir ännu godare när smakerna fått sätta sig.

  8. Toppa med karamelliserad löken och olivolja .

Tips! Servera med rostat bröd, grillade grönsaker eller som en fräsch dipp till sommarens alla middagar.

Recept 2: Aubergineröra med granatäpplesirap och apelsin

 

En smakrik och lite sötare aubergineröra som passar perfekt till grillat eller som en lyxig förrätt med bröd. Kryddig, fruktig och helt oemotståndlig!

Ingredienser:

650 g aubergine

3 msk tomatpuré

2–3 msk granatäpplesirap (beroende på hur söt du vill ha den)

1 tsk paprikapulver

1 tsk spiskummin

4 msk olivolja

Saften från ½ apelsin

Salt och svartpeppar, efter smak

Till garnering:

  • Pinjenötter (rostade)

  • Färsk persilja, hackad

 

 

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°C.

  2. Skär auberginen i tärningar och lägg dem i en stor ugnsform.

  3. Blanda tomatpuré, granatäpplesirap, paprikapulver, spiskummin, olivolja och apelsinsaft i en skål. Smaka av med salt och peppar.

  4. Häll såsen över auberginetärningarna och blanda väl så allt täcks.

  5. Täck formen med aluminiumfolie och baka i ugnen i ca 35 minuter, tills auberginen är mjuk.

  6. Ta ut och mosa auberginen med en gaffel till önskad konsistens – slät eller lite chunky, du väljer!

  7. Toppa med rostade pinjenötter och hackad persilja precis innan servering.

Tips! Den här röran blir ännu godare om den får stå i kylen en stund före servering. Perfekt till sommarbuffén!

Hoppas att ska smaka .

 

Vad tyckte du om receptet?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Sök
Liknande recept
Kategorier
Kategorier