Lättlagat kyckling soppa med nudlar.

Super god och mättande soppa med asiatiska smak, om du har kyckling buljong i frysen  och ugnrostat kyckling i kylen så  går det hur snabbt som helt.

Recept

 

1 liter kycklingbuljong

2 dl vatten

4 st limeblad

2 msk riven ingefära

2 msk soya

1 st röda chili( kan uteslutas)

1 msk sesamolja

1 msk socker

2 st vitlök

0,5 tsk salt

 

Behörighet / Toppning 

400 g ramen nudlar färsk/ går bra också äggnudlar

2 st salladslök finhackad

2 msk färska koriander

2 kokta ägg

2 st pak choi

1 msk sesamfrön blandat

2 msk chili olja.

 

Gör så här.

 

Lägg i en kastrull kyckling buljong, vatten, salt, limeblad, soya, sesamolja, ingefära, vitlök. Och koka allt tillsammans ca 5-7 minuter. Smaka av eventuellt mer salt eller socker och lägg åt sidan. Koka upp lättsaltat vatten och lägg i nudlar ca 2 minuter. Om du använder färska nudlar. Annars kokar du enligt anvisningen på förpackning. Tar ut nudlarna och skölja med iskallt vatten. I samma vatten lägg i pak choi som du delat i mitten och låt koka 1 minut.

Finhacka salladslök, koriander.

Dags att montera, Lägg nudlar botten i en skål, toppa hackade kyckling, pak chio, salladslök och häll över buljong. Avsluta med kokta ägg, koriander, chili olja och sesamfrö.

Servera genaste.

Hoppas att ska smaka!