Riktigt saftiga äppelmuffins  som toppas med smul deg. Som du kan njuta med eller utan vaniljsås.

Recept ger dig 13  st muffins

175 g smör rumstemperatur

3 dl mjöl

1 dl mjölk

2 tsk bakpulver

3 msk yoghurt  Turkiska

2 st ägg

1 tsk vanilj paste

1 tsk citronzest

0,5 tsk salt

2 dl strösocker

 

Äpple

2 st äpple

2 msk strösocker

1 tsk kanel.

 

Smul

50 g smör rumstemperatur

3 msk havregryn

2 msk  strösocker

1 dl mjöl.

 

 

Gör så här satt ugnen 200 g.

Blanda i en skål mjöl, bakpulver, salt och lägg åt sidan.

 

Vispa  i ihop socker och smör riktigt pösigt, tillsätt  ägget en i taget och vispa i mellan åt ordentligt.

Lägg i vanilj paste  och citronzest. Sikta ner mjölet och blanda försiktigt.

Skala äpplena och skär tärningar , blanda i socker , och kanel.

Rör ner äpplena i smeten och vända försiktigt.

Fylla i muffins smeten i muffins forman.

Rör ihop smul degat och strö över muffinsen.

Grädda i mitten av 25 minuter.  Kom ihåg ugnen är olika så ha koll din kaka.