Saftigt, lättbakat apelsinkaka i långpanna med krämigt och len frosting.

 

Recept för 20 bitar

 

5 st ägg

3 dl socker

4 dl vetemjöl

200 g smör

1 msk bakpulver

2 tsk vaniljsocker

2 dl apelsin juice konrentrerad

apelsin zest från 2 apelsin

1 dl mjölk.

 

Frosting 

400 g philadelphiaost

100 g smör

2 dl florsocker

1 tsk vaniljsocker

zest från från 1 apelsin

 

Gör så här

Smält smöret i en kastrull och låt det svalna. Sätt ugnen på 175 grader.

Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt smält, mjölken, apelsin juice. Blanda mjöl, vaniljsocker, bakpulver och rör ner i smeten. Smörja panna med smör och puttra lite mjöl.

Häll ner smeten i pannan 20 x 30 cm.Grädda i mitten av ugnen 35-40 minuter.

Under tiden  förbered frosting, vispa smör, florsocker och tillsätt philadelphiaost, vaniljsocker och försätt att vispa tills krämigt och fluffig. Bre frostig över kakan och låt stelna en stund.