Saftigt, lättbakat apelsinkaka i långpanna med krämigt och len frosting.
Recept för 20 bitar
5 st ägg
3 dl socker
4 dl vetemjöl
200 g smör
1 msk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 dl apelsin juice konrentrerad
apelsin zest från 2 apelsin
1 dl mjölk.
Frosting
400 g philadelphiaost
100 g smör
2 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
zest från från 1 apelsin
Gör så här
Smält smöret i en kastrull och låt det svalna. Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt smält, mjölken, apelsin juice. Blanda mjöl, vaniljsocker, bakpulver och rör ner i smeten. Smörja panna med smör och puttra lite mjöl.
Häll ner smeten i pannan 20 x 30 cm.Grädda i mitten av ugnen 35-40 minuter.
Under tiden förbered frosting, vispa smör, florsocker och tillsätt philadelphiaost, vaniljsocker och försätt att vispa tills krämigt och fluffig. Bre frostig över kakan och låt stelna en stund.
Lämna en kommentar