Aloo gabi är Indiska potatis och blomkålsgryta. Fantastiskt vegetarisk gryta som du enkelt kan tillaga på många olika vis beroende på vad har hemma. Själv hade blomkål och och potatis hemma men har du kikärtor , gröna ärtor eller morötter hemma passar perfekt.

 

 

Recept för 4 portioner.

 

Recept

1 blomkålshuvud

5 st potatisar

1 burk kokosmjölk

3 st färsk tomater / burk krossade tomater

1 msk tomatpuré

4 st vitlöksklyftor

1 msk ingefära

1 gullök

2 dl vatten

3 msk olja

Kryddor

1 tsk gurkmeja

1 tsk koriander pulver

1 tsk paprika pulver

1 tsk chili pulver

1 tsk kumminfrön

1 tsk garam masala

3 st lagerblad

1 buljong tärning

1 svartpeppar

2 msk färska koriander

 

Gör så här

Dela blomkålshuvudet i klyftor   och skala potatisen dela stora bitar.

Lägg i ugnsform och ringla över olivolja. Sätt ugnen 200 g och rosta 30 minuter.

Skala löken, vitlöken, ingefära  och finhacka.  Hetta upp olja i en kastrull och fräs kumminfrön nån minut, lägg i lök, vitlök och ingefära några minuter.

Tillsätt torra kryddor, tomatpuré och fräs lite till. Lägg i mixade tomater eller krossade tomater, kokosmjölk , lagerblad, vatten  och smula ner buljongtärning   och låt  puttra 15 minuter. Lägg i rostade grönsaker och låt koka 10 minuter.  Smaka av salt och peppar.

garnera med färska koriander och servera önskat tillbehör. Här hittar naanbröd utan jäst  Naanbröd utan jäst

Hoppas att ska smaka!