Riktigt saftiga äppelmuffins som toppas med smul deg. Som du kan njuta med eller utan vaniljsås.
Recept ger dig 13 st muffins
175 g smör rumstemperatur
3 dl mjöl
1 dl mjölk
2 tsk bakpulver
3 msk yoghurt Turkiska
2 st ägg
1 tsk vanilj paste
1 tsk citronzest
0,5 tsk salt
2 dl strösocker
Äpple
2 st äpple
2 msk strösocker
1 tsk kanel.
Smul
50 g smör rumstemperatur
3 msk havregryn
2 msk strösocker
1 dl mjöl.
Gör så här satt ugnen 200 g.
Blanda i en skål mjöl, bakpulver, salt och lägg åt sidan.
Vispa i ihop socker och smör riktigt pösigt, tillsätt ägget en i taget och vispa i mellan åt ordentligt.
Lägg i vanilj paste och citronzest. Sikta ner mjölet och blanda försiktigt.
Skala äpplena och skär tärningar , blanda i socker , och kanel.
Rör ner äpplena i smeten och vända försiktigt.
Fylla i muffins smeten i muffins forman.
Rör ihop smul degat och strö över muffinsen.
Grädda i mitten av 25 minuter. Kom ihåg ugnen är olika så ha koll din kaka.