Lättlagat och supergoda vegetarisk rödbetsbiffar med potatis. Saftiga och otroligt goda biffar som garanterat kommer bli stor favorit hos dig.
Recept för 4 portioner
480 rödbetor
200 g potatis
1 dl ströbröd
1 dl persilja
2 st ägg
1 gul lök
2 st vitlöksklyftor
1 msk tomatpuré
1 buljongtärningar
0,5 tsk peppar
smör och olja att steka
Gör så här
Skala rödbetor och potatisen. Riv rödbetor och potatis på grova sidan av rivjärnet. Lägg i en sil för att rinna av lite.
Skala löken, vitlöken och hacka fint. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs lök, vitlök nån minut. Tillsätt tomatpuré, buljongtärning, peppar och allt under omrörning. Stänga av värmen och låt svalna helt. Blanda sedan alla ingredienser i en bunke. Forma till fina bollar/ biffar och stek med smör och olja ca 3-4 minuter per sida. Svalna helt innan servering. Servera gärna med 🥬 och riktigt god sås.